שלב התכנון

שלב התכנון

אחד השלבים הכי חשובים בכל הפרויקט, כי אם לא ניתן חשיבה ומחשבה לתיכנון, נאלץ לקלל את הרגע עד לשיפוץ הבא שבד"כ קורה רק בעוד מספר שנים קדימה…

זהו השלב שבו אנו מתחילים לשרטט את דירת החלומות שלנו, חשוב מאוד לקחת אדריכל/ית עם הרבה ניסיון כי מיקום של מפסק חשמל לא במקום הוא מאוד קריטי אחרי השיפוץ, אני ייתן לכם את התובנות שלי משלב התכנון:

  1.  תכינו הרבה סקיצות (לרוב אדריכל מוכן לעשות עד 3 סקיצות), כמובן שיש לסכם מראש עם האדריכל על כמות הסקיצות, אבל גם אם זה עולה עוד כסף זה שווה, ואני מאוד ממליץ שכל סקיצה תיהיה שונה מהשנייה, לא שינויים קטנים אלה גדולים, תנסו לראות מה אפשר להוציא מן הדירה גם אם הופכים אותה לחלוטין בסדר החדרים והמטבח וכו', אני למשל הצלחתי להוציא מדירה עם שירותים ומקלחת אחד, 3 שירותים ושתי מקלחות ואף הצלחתי להגדיל את החדרים, חשיבה נכונה יכולה להוציא המון מדירה….
  2.  קחו את התכוניות ביד ועברו שקע שקע ומפסק מפסק ונסו לדמיין אם המיקום הגיוני, ומה קורה אם משנים את מיקום המיטה בחדר ואם העדיין יהיה נוח למקם את הטלויזיה שם ואת הארון פה וכו', דימיון מאוד יעזור פה ואני מקווה שיש לכם הרבה ממנו, אחד הדברים החשובים הם לפזר את השקעים של התאורה לפי נתיב ההליכה שלכם, נגיד ואתם בחדר שינה שלכם, כבר ערב ואתם רוצים לצאת מהבית, דמיינו על איזה שקעים אתם צריכים עכשיו ללחוץ כדי לכבות כמה שיותר מהר את התאורה בנתיב שלכם, הדבר תקף גם אם אתם הולכים לישון, לכן יש לחשוב איפה ממקמים מפסקים מחליפים, כאלה שיכולים להדליק ולכבוד מאור ותאורה מכמה מקומות שונים! (יש אפשרת גם להתקין "מפסק תאורת שבת" זה משהו שיש הרבה לדתיים אבל סופר שימושי, ליד הכניסה לבית מפסק ראשי שמכבה את כל התאורה בבית בלחיצה אחת)
  3.  מיקום מכונת כביסה תמיד יעשה ליד מרפסת הכביסה, והמטרה שלכם היא להזיז אותה כמה שיותר קרוב לחבלים, זה לא כיף לרוקן את המכונה לאיזה גיגית ולאז לנייד אותה לחבלים, אפילו אם זה באותו החדר.
  4.  שימו ופזרו שקעי חשמל איפה שבא לכם וכהכנות למזגנים, מקרנים, מיקום אפשרי של טלויזיה וכו', ואם יש התלבטות בן כמה מקומות בחדר, אז גם וגם, מספיק אגב שקע חשמל אחד, אחר כך כבר נשים מפצל, אין צורך ביותר, אבל לפחות שהחשמל יגיע לכל פינה.
  5.  ליד המיטה שימו מפסק מחליף גם לתאורה וגם הכנה למאוורר תיקרה, זה מאוד כיף שאפשר לכבות ולהדליק מאוורר תיקווה בקלות יחסית.
  6.  אם שברתם מרפסת ויש שם תריסים בלבד, תזכרו שצריך עכשיו להחליף אותם או להוסיף חלונות זכוכית, היות ותריסים לא מבודדים בכלל ורוחות בקלות יכולים להיכנס הביתה.
  7.  תתכננו את ארון התקשורת בבית, לאיפה יגיעו כל הקווים בבית, כל כבלי התקשורת, תדאגו שיהיה ארון גדול שיכיל גם נקודות חשמל בפנים, הארון יכיל את:
  8.       בזק
  9.      HOT/YES
  10.       ראוטר או שיווטש לכבלי התקשורת
  11.      מודם אינטרנט (וזה לא משנה אם מבזק או הוט)
  12.      מטריצה ופיצול קווי הטלפון בבית
  13.        סלילה מיוחדת של צינורות גמישים ריקים בן עמדת המחשב בבית לבן הטלויזיות בבית – אם בעתיד תרצו לחבר אותם יחדיו או לפצל ממרי יס וכו' מאוד שימושי וטוב שיש.
  14.       מעבר של צינור גמיש עד 20 ס"מ מן התקרה על מנת למקם שם ראוטר אלחוטי לקליטה אופטימאלית בכל הבית + שקע חשמל ליידו.
  15.  בקשו מן החשמלאי לחבר בצורה הגיונית את החשמל בארון החשמל, לפני חלוקה לחדרים למשל או מיקום פיזי בבית של השקעים, מאוד עוזר אחר כך לאתר תקלות במיהרות אם קופץ החשמל איפשהו…
  16.  סדרו למזגנים קווי ביוב למיים שיוצאים מהם – לא חובה
  17.  סדרו הכנות למיים וביוב אם אתם מתלבטים במיקום של מטבח או מקלחת שירותים, בעתיד יהיה לכם מאוד קל לעשות את השינוי במידה ואתם מגלים שמה שהחלטתם לא כל כך נוח / טוב.
  18.  לכו עם התוכניות לדירה ונסו לדמיין איפה יהיה כל דבר והאם זה תואם את הציפיות.
  19.  אם אתם בקטע של מוזיקה, תכניסו לתוכניות גם תעלות ריקות לחוטי הרמקולים בסלון ואולי אף בחדר השינה.
  20.  אם יש לכם קיר משותף עם השכנים (ולרוב לכולם יש לפחות אחד כזה) תחשבו על הדברים הבאים:
  21.       לבנות קיר בידוד אקוסטי על מנת לבודד טוב יותר את מעבר הסאונד אליהם, אם זה נחירות בלילה (בדקתם כבר אם השכן נוחר?) או אם בא לכם לראות סרט ובסאונד איכותי, לפעמים זה שווה מאוד.
  22.      אם אתם שמים מקלחת על קיר משותף או ברז מיים, יש תופעה ששומעים חזק את זרם המים אצל השכן ויש מצב שהוא יבוא לבכות לכם על כך במיוחד אם אתם אוהבים להתקלח בשעות לילה מאוחרות.
  23.  בדקו את עובי הקירות שלכם בבית, אולי תחליטו שעדיף לפרק אותם ולבנות מחדש, יש בתים עם קירות של 5 ס"מ בלבד, לא משהו שהייתי משאיר עומד.
  24.  החלטתם להוסיף עוד שירותים או מקלחת בדירה, לא תמיד ניתן לחבר אותם למערכת הביוב המרכזית ויהיה צורך להוסיף עוד צנרת, בדקו טוב טוב שזה אפשרי פזית. לרוב – אין בעיה… – בלי קשר חשוב לחשוב אם שווה אולי לבנות מערכת ביוב נפרדת משל הבניין, יחסוך לכם כאב ראש באם משהו יסתם שם…

תוכן עניינים: