יש דירה, מה עכשיו?

יש דירה, מה עכשיו?

חשוב להבין שזמן = כסף, ככל שנתגלגל מהר יותר נחסוך כסף, המשכנתא מתחילה לדפוק, השכר דירה שלך גם, ותשלומים מסביב וכו', זה הזמן לתקתק עיניינים ולהחליט אם משפצים ומה עושים המסגרת השיפוץ, זה גם הזמן לשלב אדריכל/ית (אני מפה ארשום בגוף נקבה היות ולי הייתה אדריכלית) טובה שיודעת את העבודה ולהתייעץ איתה, מה כדי לעשות בבית.

זה גם הזמן להגיד שבד"כ העירייה עושה הנחות בארנונה לדירות שמשפצים, אז לכו לערייה וזכו להנחה! (לרוב זה בן 50% ועד 80% הנחה בתשלום הארנונה).

דברים חשובים שכדי לחשוב ולדעת לפני שיפוץ:

הבית ריק, אפשר לשנות ולשבור הכל, לא צריך לדאוג לנקיון וציוד בדירה וזה הזמן לעשות מהפכה. ממליץ מאוד לנצל את השיפוץ גם להחליף תשתיות והדברים החשובים באמת הם:

  1.  מים
  2.  חשמל

אלה שני הדברים שכדי שהם יהיו סבבה , כי אחרת זה ביג בלאגן.

בנושא החשמל זה מתחלק:

  1.  כמה פאזות יש בדירה, בד"כ זה פאזה אחת, ניתן להגדיל ל 3 .
  2.  מה איכות תשתית החשמל שבתוך הקיר.
  3.  שינוי / הוספה של שקעים ותאורה בבית.

ואני אתיחס לכל אחד מהם, לגבי פאזות, ברוב הבתים בישראל יש פאזה אחת בלבד, בגדול מה זה אומר, זה אומר שאם תפעילו במכה אחת כמה מכשירי חשמל או יותר נכון להגיד צרכני חשמל גדולים, כמו מזגן, מכונת כביסה , דוד וכו' הפקק יקפוץ לכם ואתם תשארו ללא חשמל בבית, לכן היום כדי להגדיל את כמות החשמל שמגיע הביתה לתת פאזי, מה הבעיה אבל, שזה גם עולה כסף, חברת החשמל לוקחת תשלום חד פעמי של 4000 ₪ להתקנה.

אם אתם רוצים להיות ראש קטן, הזמינו את חברת החשמל לפני השיפוץ!

אם אתם עם ראש יותר גדול הזמינו את חברת החשמל אחרי השיפוץ או לפחות אחרי החלק של בניית הארון החשמל, כי אז חברת חשמל מחוייבת יחד עם הקבלן/חשמלאי שלכם לעשות ביקורת, ככה אתם יכולים להיות שקטים שעשו אצלכם בבית עבודה טובה והכל תקין!

*אם אתם נופלים על פקח "מיוחד" אתם לא תעברו ביקורת כל כך בקלות וצריך להיזהר מזה.

איכות התשתיות – הכוונה היא לכמה זמן ובני כמה החוטים שבקיר שלכם, אם מדובר בתקנים ישנים יש סיכוי שהבידוד לא תקין, ואיכות הכבלים מאיכות מאוד ירודה ומאוד מסוכנת, אם חשבתם על קצר ועל שריפה בבית, זה אחד הגורמים הכי נפוצים, ואני אישית כן ממליץ להחליף את כל תשתית החשמל בבית לכבלים וחוטים חדשים ותקינים.

זוהי גם הזדמנות פז לשנות את מיקום המפסיקים, מפסיקי התאורה וגופי התאורה בבית, לכו על זה, שנו כל מה שבא לכם, זה מאוד קל שעושים את זה במכה אחת, לרוב מדובר בחציבות בקירות והרבה עבודה מאוד מלכלכת, ולכן כדי לעשות זאת לפני שאתם נכנסים לבית החדש.

בנושא מים:

תשתיות המים בדירה הם דבר קריתי, תארו לכם שאתם קונים דירה במעל מליון ₪ ואין זרם / לחץ או מים חמים בדירה, איזה באסה זה, שלא נדבר על פיצוץ בצינורות ואובש בקירות ובסכום יחסית נמוך אפשר להחליף את כל הצנרת בבית מצנרת ברזל, שלרוב מחלידה ונסתמת לצרת פלסטיק חדשה ואיכותית יותר (ממליץ על צנרת SP  בלחץ), בבתים ישנים לטיפול הזה קוראים "מעקפים" כי למעשה אנחנו לא מוצאים את הצנרת הישנה מן הקירות אלה מחליפים חלקים ממנה בצנרת החדשה אם מתוך הבית או מחוץ לבית ובעצם עושים מעקפים שלמים לצנרת הישנה בבית, טיפול שהוא בעיניי חובה כאשר נכנסים לדירה חדשה, מה שיבטיח לכם לחץ מקסימאלי ומהירות הגעה של מים חמים למקלחת שלכם.

לסיכמו של עיניין סיכמנו שלפני שנכנסים לדירה זאת היזדמנות פז לעשות שיפוץ כללי לדירה, ופה כל אחד צריך לקחת החלטה מה סדר גודל השיפוץ שהוא רוצה לעשות, כמה כסף בא לו לשים על השיפוץ , במידה והחלטתם לעשות שיפוץ רציני, אז רק עם אדריכלית מנוסה שתעזור לכם לא להיכנס לבורות שבקלות לבד תכנסו אליהם מבלי לחשוב פעמים!

לא משנה כמה האדרכלית רוצה, היא שווה את הכסף וחשוב לזכור שאת הידע והנסיון שיש לה, לכם אין ולא יהיה, לפחות לא כרגע 🙂

תסבירו לאדריכלתי מה החלום הרטוב שלכם, מה מסגרת התקציב ומשם היא תעזור לכם לתכנן את הדירה שלכם לפני מגבלות אלו.

יש אדריכלים שהם גם יודעים לתת מענה לתיכנון נכון של הבית ויש כאלה שיודעים לעשות גם את העיצוב הפנים של הדירה, במידה והאדריכל שלכם לא ממוחה בעיצוב פנים, הייתי שוקל בחיוב לחפש בעל מקצוע אחר שיודע לעשות את החלק הזה ולתת להם לעבוד ביחד.

וזה מביא אותי לנושא הבא: שלב התיכנון

תוכן עניינים: